Wie ben ik

Mijn naam is Katja van der Weide. Als vierjarige wilde ik óf ‘áchter de televisie werken’ óf ‘speelzuster’ (pedagogisch medewerker in een ziekenhuis) worden. Het televisiewerk is goed gekomen en het pedagogische aspect is altijd mee blijven spelen.

Ik heb HBO voor Culturele en Maatschappelijke Vorming gestudeerd. Bij deze opleiding staan vakken als pedagogiek, educatie en (ontwikkelings)psychologie centraal. Mijn eerste stage vond plaats bij een intern televisiestation van het Sophia Kinderziekenhuis, mijn tweede stage bij schooltelevisie. Vervolgens heb ik jarenlang met veel plezier kindertelevisie gemaakt. Rekenverhalen, Kernpunt, de Nederlandse bewerking van de Teletubbies, veel programma’s voor Fox Kids en een serie over De Kinderkliniek. Bijna altijd voor en mét kinderen.

Vier jaar lang heb ik het televisiewerk gecombineerd met werken in de kinderopvang (zowel KDV, als BSO). Bij het televisiewerk miste ik het sociale aspect; het ‘iets bereiken’ met kinderen, het helpen van mensen. Daarom ben ik de opleiding ‘Medische Basiskennis’ gaan doen met als doel een eigen praktijk te starten.

Kinderen kunnen angstig, onzeker of te verlegen zijn in bepaalde situaties. Ze kunnen veel piekeren, slaapproblemen hebben of wat extra aandacht nodig hebben wat betreft hun schoolprestaties. Ieder kind heeft wel eens wat extra’s nodig en dan is het fijn dat er ook hulp voor is van buitenaf.

Op het moment dat ik van het begrip ‘kindercoaching’ hoorde, vielen voor mij alle puzzelstukjes op de juiste plaats.  Ik ben me fanatiek gaan verdiepen in alles wat daarmee te maken heeft en mijn enthousiasme groeit nog steeds. Het is ongelofelijk wat je als kindercoach kan bereiken met kinderen! En dat in een relatief korte tijd.

Comments are closed.